Hadise düm tek tek eurovision şarkısı     Yeni bir yıla merhaba     George Clooney resimleri     A.R.O.G Cem Ylmaz filmi    
  Ana Sayfa -

okey sitesi

Sohbet

Oyunlar

fikralar

Flash Oyunlar

Istatistikler -
  Online : 20
Hepnet Menü -
  Hava Durumu
  Dış Haber
  Arka Plan
  Videolar
  Sohbet
  Oyunlar
  Fıkralar
internet telefonu

Çok yakında internet telefonu ile tanışacağız ve ayda sadece 10 dolar ödeyerek sınırsız tüm dünya ile konuşma imkanına sahip olacağız .

ABD Başkanı George Bush'un devlet başkanları ve ailesi ile iletişimde kullanması ile tanınan görüntülü telefon OJO, Türkiye'ye de yerini alıyor. Cihaz internet üzerinden MP4 formatında hareketli görüntü ile ses iletiyor.

Türk Telekom ile görüşmelerini tamamlayan ABD'li Worldgate firmasının, OJO'yu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine hediye etmeye hazırlandığı bildirildi.

Temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Worldgate Başkan Yardımcısı Jim McLaughlin, "Türkiye'deki vergi ve erişim fiyatlarını bilmiyoruz ama ABD'de olduğu gibi aylık 10 dolar sabit ücret karşılığında sınırsız şehiriçi, şehirlerarası ve uluslararası konuşma yapılabilecek" dedi.
Bu çerçevede Türk Telekom ile görüştüklerini, ADSL bağlantısının nasıl yapılacağı konusundaanlaşmaya varmak üzere olduklarını kaydetti. McLughlin, Ojo'nun tanıtımını da ABD'de yaşayan eşini arayarak yaptı.

OJO'nün dünyada 63 ülkede kullanıldığını belirten Jim McLaughlin, Türkiye'yi kullanım oranı olarak bu ülkeler arasında ilk 5'e sokmaya hazırlandıklarını kaydetti.

OJO'nun evlerin yanı sıra işyerlerinde, okullarda hatta kamu kurumlarında rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen McLaughlin, "Türkiye çok enterasan bir ülke bizim için. İnternet alt yapısı çok hızlı ve geniş. Bizim için dünyada ilk 5 ülkeden biri olabilir" şeklinde konuştu.
ABD'de 2003 yılında ortaya çıkan ancak 2006 yılında son şekli verilen internet üzerinden görüntülü telefon konuşmasını sağlayan OJO cihazı, üretici firma tarafından "görüntünün ve sesin kalitesinin piyasadaki benzer ürünlerin çok çok üstünde olduğu" bir ürün olarak tanıtılıyor.

OJO'nun Türkiye temsilcisi BAB Telekomünikasyon'un yetkisili Bülent Özbay, ürünün piyasadaki diğer ürünlerden farkının MP4 formatında olmasından dolayı ADSL bağlantısını fazla meşgul etmemesi olarak açıkladı. Bunun görüntü ve sesin çok kaliteli olmasını sağladığını belirten Özbay, Türk insanının sıcak kanlı olmasından dolayı konuştuğu kişiye karşısında görmesinin ayrı bir önem taşıdığını söyledi.
Ürünün Amerika'da 300-350 dolar civarında satıldığını ifade eden Özbay, Türkiye'de bu fiyatın altında satılması için çalıştıklarını ifade etti.

Ojo'nun ABD'de ve Tayvan'da dizayn ödülü aldığını hatırlatan Özbay, Ojo'nun tasarımının insan yüzüne göre ayarlandığını dile getirdi. Özbay, ABD Başkanı Bush'un da kullandığı Ojo'yu Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine de hediye edeceklerini bildirdi.

Bu Haber 106 Kez Okundu
Nick :
Şifre :
 
Ya onu seç ya bunu :)
Facebook Tehlikesi
Bebek masumiyeti
Bir zaman sonrasında..
Bahane ama cevap şahane
Türkleri susturamazsınız!
Mavimsi kelimeler