x men wolverine filmi     The Burning Plain filmi     Yabancı - Outlander filmi     Uluslararası filmi    
  Ana Sayfa -

okey sitesi

Sohbet

Oyunlar

fikralar

Flash Oyunlar

Istatistikler -
  Online : 40
Hepnet Menü -
  Hava Durumu
  Dış Haber
  Arka Plan
  Videolar
  Sohbet
  Oyunlar
  Fıkralar
Karıncaların dünyası

Karıncalar baharda ortaya çıkan böcek türüdür.Yuvalarını toprağın altına kurarlar.Bir çok türü bulunur.

Karıncalar yaprakların kendisini yiyemezler, çünkü vücutlarında bitkilerde bulunan selülozu sindirebilecek enzimler yoktur. İşçi karıncalar bu yaprak parçalarını çiğneyerek bir yığın haline getirirler ve yuvanın yeraltındaki odalarında saklarlar ve yaprakların üzerinde mantar yetiştirirler. Bu yolla, büyüyen mantarların tomurcuklarından kendileri için gerekli proteini elde ederler.

Karıncalar, Termitler ile birlikte tarımı ilk kullanan canlılardır. Yuvalarından belirli alanlarda fungus (mantar) yetiştirirler.

Baharda ortaya çıkan ve kanada sahip olan türleri üremek ve yeni yuva kurmak için dışarı çıkar. Bir karınca kendi ağırlığının 50 katı ağırlığı kaldırabilir. Ve ayrıca karıncalar insanlar gibi ordu kurup kendi kolonilerini korurlar.

Bazende koloniler arasında insanlar gibi savaşırlar. Bazı karıncalar ise yemek bulmak için ilk baş öncü karınca yollarlar bu karıncalar yemek ararken koku molekülleri bırakırlar bunun sebebi yemekleri kaybetmemek istemeleridir.Daha sonrada yuvaya gidip diğer karıncalara haber verirler onlarda koku moleküllerini izleyerek yemeği bulurlar.

Dünya üzerinde, 35 bin karınca türü mevcuttur. Çoğu karınca türü, sıcak iklimlerde yaşar. Yaklaşık 9. 500 karınca türü bilinmektedir. Bilim adamları, bunun yaklaşık iki katının, henüz keşfedilmeyi beklediğine inanmaktadır. Tüm böcekler arasında, en büyük beyin karıncanınkidir. Bir karıncanın ortalama ömrü, 45 ila 60 gündür.

Bir karıncanın beyninde, yaklaşık 250 bin beyin hücresi bulunur. Bir insanın beyninde 10 bin milyon beyin hücresi mevcuttur. Dolayısıyla, 40 bin karıncalık bir koloninin beyin hücresi toplamı, bir insanınkine denktir. Bazı karıncalar, günde yedi saat uyur. Bir karıncanın dışı, sert kabuktandır, buna dış iskelet adı da verilir.

Karıncalar, sadece dokunmak değil, koku almak için de antenlerini kullanırlar.

Karıncaların, akciğeri yoktur. Oksijen, vücutlarına tüm bedene yayılmış küçük deliklerden girer; karbondioksit de, aynı deliklerden çıkar. Tüm böcekler gibi, karıncaların da altı bacağı vardır. Karıncalar, gri, kırmızı, kahverengi, siyah, sarı, mavi ya da mor olabilirler. Karıncanın vücudu, üç bölümden oluşur: Kafa, göğüs(gövde), ve karın (kuyruk kısmı).

Karıncalar, koloni denen büyük gruplar hâlinde yaşarlar. Her karıncanın, kolonide belirli bir görevi vardır. İşçi karıncalar, yuvadan çöpü alıp, dışarıya, özel çöplüğe taşımakla görevlidirler. İşçi karıncalar, dişidir. Koloninin çoğunluğunu, dişi karıncalar oluşturur.

Bu Haber 837 Kez Okundu
Nick :
Şifre :
 
Hayat bir hikayedir.
Facebook Tehlikesi
Bebek masumiyeti
Bir zaman sonrasında..
Bahane ama cevap şahane
Türkleri susturamazsınız!
Mavimsi kelimeler