İstanbul film festivali,Lütfi Kırdar'da düzenlenen bir törenle açılıyor.Sunuculuğunu Cansu Dere ile Mehmet Ali Alabora'nın üstlendiği 27.İstanbul Film Festivali, Lütfi Kırdar'da düzenlenecek bir törenle açılıyor.Açılış töreni boyunca Şevval Sam izleyicilere sahnede film müziklerinden derlenmiş şarkılarıyla renkli bir program sunacak.
Festival Açılış Töreni'nin özel konuğu ise İtalyan sinemasının güzelliği ve yeteneğiyle hafızalardan silinmeyen yıldızı Claudia Cardinale. Törende Claudia Cardinale'a İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın "Yaşamboyu Başarı Ödülü" verilecek. Törende ayrıca, Türk Sineması'nın üç büyük oyuncusu Ekrem Bora, İzzet Günay ve Ediz Hun'a Festivalin "Sinema Onur Ödülleri" takdim edilecek.
Açılış Töreni'nde Festival Sponsoru AKBANK ile Festival'in diğer destekçilerine İKSV tarafından birer teşekkür plaketi sunulacak. Açılış Töreni'nin ardından Festival, Nadine Labaki'nin Karamel adlı filmiyle açılacak. Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki de filmini sunmak üzere törene katılacak.
Festival, 5 Nisanda Emek Sineması'nda Lübnan-Fransız yapımı, yönetmen Nadine Labaki imzalı ''Karamel'' isimli filmin gösterimiyle başlayacak
Sinemaseverler, festival programına ''www.iksv.org'' internet adresinden ulaşabilecek.Bu yıl Akbank Sanat'ın katkılarıyla festivalin internet üzerinden yayımlanacak bir de ''Festival Gazetesi'' yer alacak. Gazete ''www.festivalist.com'' adresinden takip edilebilecek.
Film gösterimleri Beyoğlu'nda Emek, Fitaş 1, Atlas 1 ve Atlas 2, Beyoğlu ile Kadıköy'de Rexx sineması olmak üzere 6 sinemada gerçekleştirilecek.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı