Zarif görünümüyle ceylanlar dünyası     Rock müzik sanatçısı Kıraç     Erkeklerin yeni sevgili modelleri     Gomorra - Gomorrah mafya filmi    
  Ana Sayfa -

okey sitesi

Sohbet

Oyunlar

fikralar

Flash Oyunlar

Istatistikler -
  Online : 73
Hepnet Menü -
  Hava Durumu
  Dış Haber
  Arka Plan
  Videolar
  Sohbet
  Oyunlar
  Fıkralar
Paskalya coregi

Çörek tariflerinize bir yenisini daha eklemek istermisiniz.Paskalya çöreği tarifimizde.

Malzemeler:
1 paket toz maya (7 gr)
3 yk sut, ilik
1 tk seker
4 kap + 1 yk un, 1 ck tuz
125 gr tuzsuz tereyag, eritilmis 1 tk cam sakizi (mastik), havanda toz haline getirin
1 tk mahlep, 5 yumurta sarisi,
oda sicakliginda 1 kap sut, ilik
3/4 kap seker

Üzeri için:
yumurta sarisi
2-3 yk badem veya findik dilimlenmis

Hazırlanışı:
Kucuk bir tasin icinde maya ve sekeri, 3 yk ilik sutun icinde karistirip eritin. Kabarmasi icin 15 dakika bekletin.

Buyuk bir kabin icine 4 kap un ve tuzu eleyin. Uzerine tereyag, cam sakizi, mahlep ve kopuk kopuk kabarmis mayali karisimi ilave edin. Baska bir kabin icinde yumurta sarilarini, sut ve seker ile kucuk yumurta cirpisisi ile karisitirin ve unlu karisimin icine ilave edin. Butun malzemeleri karisitirin ve tezgaha 1 yk unu serpin, hamuru tezgahin uzerine gecirin.

Icindeki purtukleri kaybolup, yumusayana kadar 10 dakika yogurun. Temiz bir kabin icini 1 tk zeytinyag ile yaglayin. Hamuru icine koyun geriye kalan 1 tk zeytinyagi elinizle hamurun uzerine surun. Uzerini temiz ve nemli bir havlu ile ortun. Ceryansiz, ilik bir yerde kabarmasi icin 7-8 saat arasi bekletin.

Kabaran hamurun eliniz ile uzerine bastirip gazini cikartin, biraz yogurun ve dikdortgen prizmasi seklini verin. Bir ucu birlesik kalacak sekilde uzunlamasina 4 uzun parcaya kesin Parcalari sac orgusu seklinde orun, uclari birlestirin Uzerine yumurta sarisi surun, dilimlenmis bademleri yerlestirin. Ilik bir yerde 40 dakika kadar bekletin.

Onceden isitilmis 350 F (175 C) firinda 50 dakika kadar uzeri nar gibi kizarana kadar pisirin.

Bu Haber 97 Kez Okundu
Nick :
Şifre :
 
Ya onu seç ya bunu :)
Facebook Tehlikesi
Bebek masumiyeti
Bir zaman sonrasında..
Bahane ama cevap şahane
Türkleri susturamazsınız!
Siz kendinize özelsiniz.