Hadise düm tek tek eurovision şarkısı     Yeni bir yıla merhaba     George Clooney resimleri     A.R.O.G Cem Ylmaz filmi    
  Ana Sayfa -

okey sitesi

Sohbet

Oyunlar

fikralar

Flash Oyunlar

Istatistikler -
  Online : 30
Hepnet Menü -
  Hava Durumu
  Dış Haber
  Arka Plan
  Videolar
  Sohbet
  Oyunlar
  Fıkralar
Sanal vurguna hapis cezası

Sanal vurguna 184 yıl dehşet vericek boyutta insan ömrü yetemiyecek bir ceza.Bu ceza hangi vurgunu kapsıyor?

Şirketlerin internet adreslerine virüslü iş başvuru maili gönderen ve bu yolla banka hesaplarına ulaşan 10'u tutuklu 12 kişi hakkında 184 yıla kadar değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü tarafından bir süre önce gerçekleştirilen "Kale" simli operasyonda gözaltına alınanlarla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla 9 ay cezaevinde yatıp çıkan hacker Mustafa B.'nin de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu toplam 12 kişi hakkında, "Cürüm işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve bu örgüte üye olmak, bilişim sistemlerine girmek, hırsızlık, sahtecilik, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak" suçlarından dava açıldı

İddianamede, hackerlık yapan Mustafa B.'nin, Mehmet Ö., Neslihan E., Ahmet K. ve Süleyman K. ile birlikte internet bankacılığını kullanan müştekilerin hesap şifrelerini çözdükleri ve çekilen paraları kendi adamları olan diğer 7 şüpheli adına yatırarak örgüt kurdukları ifade edildi.

Savcı iddianamesinde şüphelilerin virüslü mailleri, "sekreterara.com, ozelsekreter.net, ozelsekreter.com" siteleri aracılığıyla müştekilerin maillerine e-posta gönderdiklerini belirterek, "Mailde sekreter olarak iş arayan bir kızın kişisel bilgilerine erişmek için kızın fotoğrafının tıklanması istenmektedir. Tıklama yapıldığında fotoğrafın altına gizlenmiş virüs dosyası harekete geçerek o bilgisayarda yapılan interaktif bankacılık işlemleri şüphelilerin web adreslerine gönderilmektedir" dedi.
BİRBİRLERİNE HAVALE YAPTILAR
Mağdurların interakif hesap işlemlerini ele geçiren şüphelilerin, daha sonra kendi fotoğraflarının yer aldığı sahte nüfus cüzdanlarıyla birbirlerine havale yaptıkları, banka dekontların açıklama yazana kısmına da iş ödemesi, fayans veya takım elbiseler ödemesi gibi ifadeler kullandıkları belirtildi.

Kredi kartlarını yeniden kodladı
Mustafa B. hakkında daha önce kredi kartı dolandırıcılığından dava açıldı. 9 ay hapisten sonra serbest bırakılan Mustafa B.'nin "Encodem" cihazı ile kredi kartlarını yeniden kodlayarak kullanıma açtığı belirlenmişti. Mustafa B.'nin böylece milyarlarca lira haksız kazanç sağladığı iddia edildi.

Bu Haber 87 Kez Okundu
Nick :
Şifre :
 
Ya onu seç ya bunu :)
Facebook Tehlikesi
Bebek masumiyeti
Bir zaman sonrasında..
Bahane ama cevap şahane
Türkleri susturamazsınız!
Mavimsi kelimeler