Hadise düm tek tek eurovision şarkısı     Yeni bir yıla merhaba     George Clooney resimleri     A.R.O.G Cem Ylmaz filmi    
  Ana Sayfa -

okey sitesi

Sohbet

Oyunlar

fikralar

Flash Oyunlar

Istatistikler -
  Online : 14
Hepnet Menü -
  Hava Durumu
  Dış Haber
  Arka Plan
  Videolar
  Sohbet
  Oyunlar
  Fıkralar
Kadın cok konusur düsüncesi

Kadın çok konuşur düsüncesi.Kadınların erkeklerden daha çok konuşulduğu düşünülür.Ancak yapılan araştırmalar bunun aksini ortaya koydu.

Kaliforniya Santa Cruz Üniversitesi Psikiyatristi Campbell Leaper'in 1960'dan bugüne kadar yapılan araştırmasının detayları Personality and Social Psychology Review'in Kasım ayı sayısında yayınladı. Leaper'in farklı sosyal statülerde ve konuşma karakterlerine sahip, kadın, erkek ve aynı cinsiyete sahip gruplar arasında yapıldı.

Araştırmalarda aktif insanların daha akıcı konuştukları gözlendi. Araştırmalarda en önemsiz konularda bile erkeklerin kadınlardan daha çok konuştuğu görüldü. Karar vermek gibi özel durumlarda erkekler kadınlardan daha çok konuşurken, kadınlar kendileri, çocukları ve diğer kadınlar hakkında erkeklerden daha çok konuşuyor.

Leaper, "Kadın ya da erkek doğası gereği diğerinden daha çok konuşkan değil. Konuşkanlık birçok durum, zaman ve cinsiyet faktörlerine bağlı" diyor.

Science'da yayınlanan en son araştırma Leaper'in çalışmalarını destekliyor. Kadın ve erkekelrin güç içinde yaptıkları konuşmalar kaydedildi ve günde ortalama aynı sayıda sözcük kullandıkları tespit edildi.

Ayrıca konuşkanlıkta kişinin karşısındakinin kadın ya da erkek olması çok önemli değil. Erkekler kadınlardan daha çok konuşmaya eğilimli ancak erkekler etkileyici olmak için kadın-erkek karışık ortamlarda daha çok konuşuyor. Leaper, bunun erkeğin sosyal yaşamda baskın çıkmak için gösterdiği bir davranış olduğunu belirtiyor.

Konuşmayı tetikleyen durumlar bir amacı doğrultusunda konuşmak, hedefe ulaşmak, başkalarıyla bağlantı kurmak, başkasını karşılaştırmak olarak sıralanıyor.

Leaper, "İletişim stillerinde cinsiyet farkı giderek azalıyor. Kadın ve erkeğin rollerinin değişmesi bunda etkili oluyor. Çalışan kadınların artması gibi dolaylı etkiler sebebiyle erkekler duygularını daha çok açıklama gereği duyuyor" diye belirtiyor.

Bu Haber 103 Kez Okundu
Nick :
Şifre :
 
Ya onu seç ya bunu :)
Facebook Tehlikesi
Bebek masumiyeti
Bir zaman sonrasında..
Bahane ama cevap şahane
Türkleri susturamazsınız!
Mavimsi kelimeler